Rajčata plněná gorgonzolou
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g anglické slaniny
- 10 větších rajčat
- 100 g gorgonzoly
- olivový olej
Postup:
- Rajčata opláchneme vodou a odřízneme vršek
- Vnitřek vydlabeme, pokapeme olivovým olejem a naplníme sýrem gorgonzola, který jsme si nakrájeli na malé kostičky
- Rajčata s gorgonzolou obalíme v plátcích anglické slaniny a poskládáme na pekáč
- Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 200 °C
- Podáváme s vařenými bramborami
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.