Rajčata plněná gorgonzolou

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 150 g anglické slaniny
  • 10 větších rajčat
  • 100 g gorgonzoly
  • olivový olej

Postup:

  • Rajčata opláchneme vodou a odřízneme vršek
  • Vnitřek vydlabeme, pokapeme olivovým olejem a naplníme sýrem gorgonzola, který jsme si nakrájeli na malé kostičky
  • Rajčata s gorgonzolou obalíme v plátcích anglické slaniny a poskládáme na pekáč
  • Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 200 °C
  • Podáváme s vařenými bramborami
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.