Rajčatový quiche

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.

Ingredience - 6 porcí:

  • 300 g hladké mouky
  • 115 g másla
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 4 vejce
  • 120 ml smetany na vaření
  • 100 g sýru ricotta
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 150 g cherry rajčátek

Postup:

  • Z prosáté mouky, másla a špetky soli vypracujte drobivé těsto, do kterého po kapkách přidávejte studenou vodu. Hotové těsto by mělo být hladké a pevné. 
  • Zabalte ho do fólie a dejte vyhladit do ledničky na 30-40 minut. 
  • Mezitím předehřejte troubu na 180°C. 
  • Vychlazené těsto rozválejte na pomoučněném vále a válečkem přendejte do formy na koláč (o průměru 26 cm).
  • Můžete také použít silikonový vál, na který pak jen formu položíte dnem vzhůru a otočíte. Těsto se samo krásně usadí. 
  • Potom ho prsty pořádně zatlačte do formy a propíchejte vidličkou. 
  • Navrch rozložte pečící papír, zasypte syrovými fazolemi, aby se vám těsto v průběhu pečení nenafukovalo.
  • Dejte na 10 minut zapéct do trouby. 
  • Ve větší misce smíchejte vejce, smetanu, ricottu, parmazán, bazalku, sůl a pepř. 
  • Hmotu nalijte na předpečené těsto, poklaďte cherry rajčátky a dejte péct při 180°C na 40-50 minut. 
  • Quiche můžete podávat teplý i studený.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.