Ravioly z červené řepy plněné kozím sýrem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Suroviny:
 
  • 1 středně velká červená řepa
  • 2 lžíce medu
  • 1 stonek najemno nasekaného tymiánu
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • bílý pepř
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce opečených piniových semínek
  • 50 g čerstvé rukoly
Příprava:
 
  • Čerstvou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
  • Namarinujeme je v marinádě z medu, octa, soli, pepře, olivového oleje a tymiánu (marinujeme přes noc nebo aspoň 2 hodiny)
  • Po marinování plátky krásně změknou
  • Plátky řepy osušíme a plníme do středu směsí z kozího sýra smíchaného s pažitkoum solí a pepřem
  • Okraje řepy ohneme přes sebe a přitiskneme k sobě, čímž nám vzniknou raviolky
  • Raviolky naaranžujeme na talíř, potřeme zbylou marinádou a navrch zdobíme rukolou promíchanou s olivovým olejem
  • Vše posypeme opečenými piniovými semínky
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.