Dobrou chuť10. srpna  2012  

Ředkvičková polévka

ředkvičky - Foto: Masha Jojic

ředkvičkyFoto: Masha Jojic

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.

Suroviny - 2 porce:

  • Máslo - 1 plž.
  • Cibule - 1 ks
  • Mladé ředkvičkové lístky - 1 hrneček 
  • Ředkvičky - 1 svazek
  • Brambory- 2 ks
  • Zeleninový vývar - 3 hrnečky
  • Smetana 33% -  2 hrnečky 
  • Sůl
  • Čerstvě drcený černý pepř
  • Kerblík 

Příprava:

  • V hrnci orestujeme na másle cibuli
  • Když je cibule sklenatá, přidáme jemně pokrájené ředkvičky a necháme na mírném ohni změknout
  • Potom přihodíme omyté a okapané ředkvičkové listy a mícháme do zavadnutí (trvá to asi 4 minuty)
  • Přidáme brambory, zalijeme je horkým vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka
  • Hrnec stáhneme z ohně a polévku rozmixujeme
  • Přes jemné síto zcedíme zpět do hrnce, vmícháme smetanu, ochutíme a převaříme
  • Zdobíme pokrájenými ředkvičkami, které jsme si dali na stranu, a kerblíkem
Autor:  Denisa Jeřábková
 

Nové články v rubrice

Praha
  Od 20.4.2014 11:10 do 13:15; v ulici Kbelská v obci Praha; před odbočkou na Novopackou ve směru z centra.; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA, neblokují.
  Od 20.4.2014 09:40 do 11:45; v ulici Hlivická v obci Praha; nehoda; havarované vozidlo; probíhá vyšetřování nehody; 2 x OA, neblokuje, na místě PČR.
  Od 19.4.2014 03:15 do 3.5.2014 10:00; v ulici Prosecká v obci Praha; zúžené jízdní pruhy

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas