Roastbeef
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 5 porcí:
- 1 kg očištěného nízkého roštěnce
- sůl a pepř
- olivový olej
- 3 plž. dijonské hořčice
- Očištěné maso svážeme provázkem, aby si udrželo tvar
- Silně okořeníme solí, pepřem a potřeme olivovým olejem
- Necháme přes noc marinovat
- Namarinované maso opečeme na rozpálené pánvičce ze všech stran
- Po vyjmutí z pánve potřeme hořčicí
- Troubu rozpálíme na 180°C a maso v ní pečeme dle velikosti a požadovaného stupně propečení 20-30 minut
- Po upečení nacháme maso 10 minut odpočinout
- Podáváme například s domácí tatarkou a opečenými bramborami
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka