Rychlé čokoládové bábovičky
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 200 g tmavé kvalitní čokolády
- 50 g hladké mouky
- 4 vejce
- 150 g cukru
- 100 g másla
Postup:
Čokoládu a máslo rozpustíme, přidáme ostatní suroviny a důkladně spolu zamícháme. Malé silikonové formy na bábovičky, naplníme ze ¾ připravenou hmotou a pečeme v troubě při 190 ºC 8 až 12 minut. Prostředek báboviček musí zůstat tekutý, jen tak je správně upečen. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme se zmrzlinou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka