Savojská kapusta

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience - 4 porce:

  • Kapusta  1 kg
  • Anglická slanina  100 g
  • Mrkev 100 g
  • Smetana 33%  3 dl
  • Čerstvý tymián
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  • Kapustu zbavíme vnějších tmavých listů a světlý střed nakrájíme na nudličky. Spaříme v osolené vodě.
  • Spařenou kapustu v utěrce vyždímáme, abychom ji zbavili přebytečné vody.
  • Na pánvi orestujeme na nudličky krájenou slaninu a mrkev, přidáme smetanu, lístky tymiánu, osolíme a opepříme.
  • Zavaříme s kapustou a podáváme.
  • Takto připravená kapusta je výborná s vařeným bramborem, ale můžete ji použít i do těstovin nebo jako přílohu k pečené rybě.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.