Selečí kolínko na černém pivu
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 4 ks selečích kolen
- 1 l černého piva
- 4 cibule
- 1 bobkový list
- nové koření
- 10 stroužků česneku
- sůl
Postup:
- Polovinu stroužků česneku prolisujeme. Kolena osolíme. Důkladně je potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do hlubšího pekáče.
- Přidáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, zbytek česneku nakrájeného na plátky, nové koření, bobkový list a zalijeme polovinou černého piva.
- Pekáč zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a velmi pomalu při teplotě kolem 150 °C pečeme asi 2 hodiny.
- Během pečení kontrolujeme a podle potřeby podléváme pivem.
- Po dvou hodinách pekáč odklopíme a za stálého podlévání dopékáme ještě asi hodinu.
- Hotová kolena podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.