Selečí kolínko na černém pivu

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 4 ks selečích kolen
  • 1 l černého  piva
  • 4 cibule
  • 1 bobkový list
  • nové koření
  • 10 stroužků česneku
  • sůl

Postup:

  • Polovinu stroužků česneku prolisujeme. Kolena  osolíme. Důkladně je potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do hlubšího pekáče. 
  • Přidáme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli, zbytek česneku nakrájeného na plátky, nové koření, bobkový list a zalijeme polovinou černého piva. 
  • Pekáč zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a velmi pomalu při teplotě kolem 150 °C pečeme asi 2 hodiny. 
  • Během pečení kontrolujeme a podle potřeby podléváme pivem.
  • Po dvou hodinách pekáč odklopíme a za stálého podlévání dopékáme ještě asi hodinu.
  • Hotová kolena podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.
autor: Denisa Jeřábková