Sendvič s mrkví, medem a slunečnicovými semínky

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 5 vícezrnných rohlíků
  • 100 g Lučiny natural
  • 150 g mrkve nakrájené na tenké nudličky nebo hrubě strouhané
  • Menší lžíce medu a šťáva z čerstvého citrónu k dochucení
  • Slunečnicová semínka

Postup:

Do dvou třetin podélně naříznutý rohlík, namažeme vrstvou Lučiny. Mrkev dochutíme medem a citrónem a vložíme v rovnoměrné vrstvě do kapsy vytvořené v rohlíku.

Na závěr posypeme náplň semínky a podáváme. Nebo necháme v lednici na pozdejší svačinu.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.