Sendvič s mrkví, medem a slunečnicovými semínky
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 5 vícezrnných rohlíků
- 100 g Lučiny natural
- 150 g mrkve nakrájené na tenké nudličky nebo hrubě strouhané
- Menší lžíce medu a šťáva z čerstvého citrónu k dochucení
- Slunečnicová semínka
Postup:
Do dvou třetin podélně naříznutý rohlík, namažeme vrstvou Lučiny. Mrkev dochutíme medem a citrónem a vložíme v rovnoměrné vrstvě do kapsy vytvořené v rohlíku.
Na závěr posypeme náplň semínky a podáváme. Nebo necháme v lednici na pozdejší svačinu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.