Šišky z mletého masa

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 100 g mletého vepřového masa
  • 50 g housky
  • mléko na namočení housky
  • sůl a mletý pepř
  • 100 g oleje
  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 250 g cibule
  • vývar na podlití
  • petrželová nať

Postup:

  • Mleté maso smícháme, přidáme v mléce namočenou housku, osolíme, opepříme a vypracujeme fáš. 
  • Ze směsi uděláme šišky. 
  • Na oleji orestujeme hrubě nakrájenou cibuli a zeleninu.
  • Na tento základ vložíme připravené šišky, mírně podlijeme vývarem a pečeme v troubě.
  • Při pečení přeléváme vývarem. 
  • Hotový pokrm podáváme i se zeleninou a sypeme nasekanou petrželovou natí 
  • Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory.
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.