Slaný cuketový koláč

Z velké úrody cuket letos nemusíte mít obavy. Mladé cukety snadno využijete na skvělý slaný koláč. Chutná dobře za tepla i za studena, a bude mizet tak rychle, že vám nakonec cukety nebudou stačit. Recept připravil zakladatel sítě prodejen Sklizeno David Kukla.

Suroviny:

350 - 400 g nahrubo nastrouhané cukety
300 g hrubé mouky
1/2 prášku na pečení
100 ml rostlinného oleje
3-4 vejce
100 g nakládaných sušených rajčat scezených (olej můžete použít do těsta), nebo suchých spařených horkou vodou
1 červená cibule nakrájená na tenká půlkolečka
několik žampionů nakrájených na plátky
2-3 stroužky rozmačkaného česneku
150 g sýra nakrájeného na kostky (např. balkánský)
100 g nakrájených drobných klobásek
sůl, pepř
nakrájené bylinky - jarní cibulka, pórek, pažitka, bazalka, oregano...

Postup:

1. Cukety rozkrájejte a nastrouhejte. Všechnu zeleninu, sýry a klobásy nakrájejte na kostičky.

2. Troubu dejte předehřát na 180 stupňů. Na plech dejte pečicí papír.

3. Do mísy nasypte mouku, přidejte kypřící prášek, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte nastrouhanou cuketu a vejce, znovu promíchejte a nakonec přidejte všechnu nakrájenou náplň, smíchejte v jednu hmotu a tu rovnoměrně rozprostřete na pečicím papírem vystlaný plech. Dejte do trouby a pečte 45 - 55 minut.

4. Nechte trochu vychladnout, rozkrájejte a podávejte.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.