Studená okurková polévka
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Buddha-Baru Tomáše Stehlíka.
Suroviny - 2 porce:
- Čerstvé okurky - 2 ks
- Kuřecí vývar - 2 hrnečky
- Zakysaná smetana nebo jogurt - 1 hrneček
- Jemně nasekaná máta - 1 člž.
- Čerstvý kopr - 2 plž.
- Česnek - 2 stroužky
- Sůl
- Bílý mletý pepř
- Bílý toastový chléb - 4 plátky
- Máslo na opečení krutonků - 150 g
Příprava:
- Okurky omyjeme, odřízneme tvrdé konce a spolu s vývarem umixujeme v mixéru
- Přecedíme, přidáme česnek, bylinky a na konec zakysanou smetanu nebo jogurt
- Ochutíme solí, pepřem a případně několika kapkami citrónu
- Podáváme s kostičkami bílého chleba osmaženého na másle
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.