Tandoori kuřecí stehna

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 10 ks kuřecích stehen (rozdělené na spodní a vrchní stehno, z vnitřní strany naříznuté až ke kosti)
  • 340 g tandoori pasty
  • 150 g bílého jogurtu (typu holandia, bio)
  • sůl dle chuti
  • 3 stroužky česneku
  • 1 moka lžička ml. koriandru
  • 1 moka lžička ml. kardamomu
  • špetka ml. skořice
  • špetka ml. hřebíčku

Postup:

V rendlíku smícháme tandoori pastu se solí, ostatním kořením a utřeným česnekem. Položíme na plotnu a asi 1 minutu povaříme, aby se rozvoněly všechny ingredience. Pak odstavíme, necháme vychladnout a přidáme přírodní bílý jogurt.

Marináda nám po ochutnání musí připadat příliš slaná, aby bylo výsledné maso dobře ochucené. Poté namáčíme maso kus po kusu do marinády, prsty ještě lehce pomačkáme, dostaneme marinádu až ke kosti a skládáme po vrstvách do plastového kontejneru s víčkem. Maso musí být dobře obaleno ze všech stran.

Když marináda zbude, nalijeme ji ještě na poslední vrstvu masa. Marinujeme v lednici maximálně tři dny při teplotě +4 C°.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.