Tandoori kuřecí stehna
Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.
Ingredience:
- 10 ks kuřecích stehen (rozdělené na spodní a vrchní stehno, z vnitřní strany naříznuté až ke kosti)
- 340 g tandoori pasty
- 150 g bílého jogurtu (typu holandia, bio)
- sůl dle chuti
- 3 stroužky česneku
- 1 moka lžička ml. koriandru
- 1 moka lžička ml. kardamomu
- špetka ml. skořice
- špetka ml. hřebíčku
Postup:
V rendlíku smícháme tandoori pastu se solí, ostatním kořením a utřeným česnekem. Položíme na plotnu a asi 1 minutu povaříme, aby se rozvoněly všechny ingredience. Pak odstavíme, necháme vychladnout a přidáme přírodní bílý jogurt.
Marináda nám po ochutnání musí připadat příliš slaná, aby bylo výsledné maso dobře ochucené. Poté namáčíme maso kus po kusu do marinády, prsty ještě lehce pomačkáme, dostaneme marinádu až ke kosti a skládáme po vrstvách do plastového kontejneru s víčkem. Maso musí být dobře obaleno ze všech stran.
Když marináda zbude, nalijeme ji ještě na poslední vrstvu masa. Marinujeme v lednici maximálně tři dny při teplotě +4 C°.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.