Tapioka s kokosovým mlékem a zeleným čajem
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 0,25 kg cukru
- 1 l kokosového mléka
- 0,30 kg tapiokových perliček (malých)
- 3 lžíce zeleného čaje (matcha)
Postup:
Tapioku namočíme přes noc do studené vody jako luštěniny.
Mléko svaříme s cukrem a necháme vychladnout na teplotu 80°C. Pak přidáme čaj a necháme louhovat do vystydnutí. Poté přecedíme přes jemné sítko.
Tapioku uvaříme ve vroucí vodě (asi 2 minuty), scedíme a propláchneme ve studené vodě. Ihned vmícháme do kokosového mléka a necháme hodinu nasáknout. Podáváme vychlazené.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.