Tataráček z čerstvého ananasu a máty s kousky grilovaného candáta
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Coda Davida Šaška.
Suroviny:
4 x 15g porce ryby s naříznutou kůží
sůl a pepř k ochucení
trochu rostlinného oleje
30 g čerstvého másla
4 menší lžíce chilli džemu
500 g očištěného ananasu nakrájeného na malé kostičky 2x2 mm
hrst jemně pokrájené máty
Postup:
1. Dobře zralý nakrájený ananas smíchejte s mátou a dejte alespoň na půl hodiny odležet do lednice.
2. Porce ryby osušte, osolte a lehce opepřete. Ihned položte do rozpálené pánve, kůží dolů a každou porci krátce přitiskněte pomocí špachtle k pánvi. Filátka tak zůstanou po upečení rovná. Na kůži pečte asi 90% času.
3. Během pečení přidejte i studené máslo, kterým ryby přelévejte. Pak na velmi krátkou dobu, cca 10% zbývajícího času, otočte.
4. Ihned servírujte s ananasem a chilli džemem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.