Tlačenka

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Vařené maso z hlavy i s kůží  2 kg
  • Vařené maso z plece  1 kg
  • Ovarový vývar  1 l
  • Mleté nové koření
  • Majoránka
  • Pepř

Postup:

Z hotového ovaru vybereme maso dle libosti a tučnosti a nakrájíme ho na větší kostky. Přidáme ovarový vývar a dochutíme pepřem, majoránkou a novým kořením.

Dobře promícháme a plníme do tlačenkového rukávu na jedné straně zavázaného nejdřív masem a poté dolejeme vývarem. Opravdu dobře zavážeme, aby se nám nedostala tekutina ven.

Následně necháme dobře vychladnout, aby tlačenka dobře zatuhla. Podáváme až druhý den.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.