Tlačenka
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Vařené maso z hlavy i s kůží 2 kg
- Vařené maso z plece 1 kg
- Ovarový vývar 1 l
- Mleté nové koření
- Majoránka
- Pepř
Postup:
Z hotového ovaru vybereme maso dle libosti a tučnosti a nakrájíme ho na větší kostky. Přidáme ovarový vývar a dochutíme pepřem, majoránkou a novým kořením.
Dobře promícháme a plníme do tlačenkového rukávu na jedné straně zavázaného nejdřív masem a poté dolejeme vývarem. Opravdu dobře zavážeme, aby se nám nedostala tekutina ven.
Následně necháme dobře vychladnout, aby tlačenka dobře zatuhla. Podáváme až druhý den.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.