Treska pošírovaná v kokosovém mléce
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 4 porce filetů tresky
- 0,30 l kokosového mléka
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 plátky zázvoru
- sůl a pepř
- čínské zelí (pok choi), papriky, cukety, brokolice
- ústřicová omáčka
- sezamový olej
- česnek
- uvařená divoká rýže
Postup:
Kokosové mléko zahřejeme v rendlíku na bod varu a přidáme rybí omáčku a zázvor. Do vroucího mléka vložíme okořeněnou tresku a plamen stáhneme na střední. Pomalu táhneme 4 až 8 minut.
V hluboké pánvi orestujeme česnek se zeleninou a přidáme trochu ústřicové omáčky. Dle potřeby naředíme vodou. Podáváme s divokou rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.