Treska pošírovaná v kokosovém mléce

Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.

Ingredience:

  • 4 porce filetů tresky
  • 0,30 l kokosového mléka
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 plátky zázvoru
  • sůl a pepř
  • čínské zelí (pok choi), papriky, cukety, brokolice
  • ústřicová omáčka
  • sezamový olej
  • česnek
  • uvařená divoká rýže

Postup:

Kokosové mléko zahřejeme v rendlíku na bod varu a přidáme rybí omáčku a zázvor. Do vroucího mléka vložíme okořeněnou tresku a plamen stáhneme na střední. Pomalu táhneme 4 až 8 minut.

V hluboké pánvi orestujeme česnek se zeleninou a přidáme trochu ústřicové omáčky. Dle potřeby naředíme vodou. Podáváme s divokou rýží.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.