Třešňové želé

Všude dozrávají třešně, kdyby vás už omrzelo jíst je samotné, můžete z nich připravit rychlý, lehký a osvěžující dezert. Tip na originální recept má odbornice na raw stravu Wlasta Hlinková.

Suroviny:

2 šálky třešní
kytička máty
šálek datlí
10g řasy agar-agar

Postup:

1. Třešně a datle vypeckujeme a vložíme do mixéru. Přidáme opláchnutou mátu a umixujeme.

2. Agar rozpustíme v 2 dcl studené vody a přivedeme k varu. Ihned přidáme do mixéru a krátce umixujeme s připravenou hmotou.

3. Formičky vypláchneme vodou. Naplníme želé do formiček a dáme do chladu ztuhnout.

4. Před podáváním vyklopíme z formičky a ozdobíme snítkou máty. Řasa agar-agar i třešně jsou velmi bohatým zdrojem železa.