Uzená vepřová krkovice
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Vepřová krkovice 1 ks / 2 kg
- Sůl 300 g
- Cukr 30 g
- Voda 3 l
Postup:
Vepřovou krkovičku obalíme v soli smíchané s krystalovým cukrem a necháme dva dny v chladu. Poté krkovičku opláchneme vodou. Sůl s vodou jen na pár minut převaříme. Necháme zchladnout.
Do studeného láku znovu naložíme krkovici a na měsíc uložíme do lednice.
Po měsíci vyndáme z láku ven, osušíme a vkládáme do rozehřáté udírny. Udíme ideálně na švestkovém dřevu na 60 °C asi 8 hodin.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.