Uzená vepřová krkovice

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Vepřová krkovice 1 ks / 2 kg
  • Sůl  300 g
  • Cukr  30 g
  • Voda  3 l

Postup:

Vepřovou krkovičku obalíme v soli smíchané s krystalovým cukrem a necháme dva dny v chladu. Poté krkovičku opláchneme vodou. Sůl s vodou jen na pár minut převaříme. Necháme zchladnout.

Do studeného láku znovu naložíme krkovici a na měsíc uložíme do lednice.

Po měsíci vyndáme z láku ven, osušíme a vkládáme do rozehřáté udírny. Udíme ideálně na švestkovém dřevu na 60 °C asi 8 hodin.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.