Vepřové kotlety

Recept dne od šéfkuchaře hotelu Aria Davida Šaška.

Ingredience:

  • 10 ks á 150 g vepřových kotlet
  • ¼ svazku čerstvého rozmarýnu
  • 150 g ostré dijonské hořčice
  • 150 g bílého jogurtu (holandia, bio)
  • sůl dle chuti (10 g)
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 stroužky česneku (ČR, Bio)

Postup:

Smícháme hořčici s jogurtem, solí, pepřem a utřeným česnekem. Ze stonku otrháme lístky rozmarýnu, posekáme nahrubo a přidáme do marinády. Marináda nám po ochutnání musí připadat příliš slaná, aby bylo výsledné maso dobře ochucené.

Poté namáčíme maso kus po kusu do marinády, prsty ještě lehce pomačkáme a skládáme po vrstvách do plastového kontejneru s víčkem. Když marináda zbude, nalijeme ji ještě na poslední vrstvu masa. Marinujeme v lednici maximálně tři dny při teplotě +4 C°.

autor: Denisa Jeřábková