Vepřové plíčky a srdce na smetaně

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Vepřové plíčky  300 g
  • Vepřové srdce   1 ks
  • Cibule  200 g
  • Mouka hladká  30 g
  • Kuřecí vývar 1,5 l
  • Smetana 3 dcl
  • Drcený kmín                          
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Vepřové plíčky a srdce dobře propláchneme a nakrájíme na větší kostky. Na sádle opečeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno a lehce zaprášíme moukou a zalijeme kuřecím vývarem.

Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme srdce a plíce. Společně dusíme asi hodinu a půl.

Srdce musí změknout, plíčkám však zůstane jejich typická houbovitá konzistence.

Nakonec přilejeme smetanu, krátce povaříme, případně dochutíme.

Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.