Vepřové plíčky a srdce na smetaně
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Vepřové plíčky 300 g
- Vepřové srdce 1 ks
- Cibule 200 g
- Mouka hladká 30 g
- Kuřecí vývar 1,5 l
- Smetana 3 dcl
- Drcený kmín
- Sůl
- Pepř
Postup:
Vepřové plíčky a srdce dobře propláchneme a nakrájíme na větší kostky. Na sádle opečeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno a lehce zaprášíme moukou a zalijeme kuřecím vývarem.
Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme srdce a plíce. Společně dusíme asi hodinu a půl.
Srdce musí změknout, plíčkám však zůstane jejich typická houbovitá konzistence.
Nakonec přilejeme smetanu, krátce povaříme, případně dochutíme.
Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.