Vepřové žaludky v rajčatové omáčce
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Vepřové žaludky 800 g
- Škvařené sádlo 150 g
- Česnek 200 g
- Rajčata 1,5 kg
- Kuřecí vývar 1 l
- Sůl
- Pepř
- Provensálské koření
Postup:
Dobře očištěné a vyprané žaludky zvolna vaříme v osolené vodě doměkka. Když jsou moc cítit, vodu vyměníme a dováříme v nové. Poté zchladíme a nakrájíme na hrubé nudličky.
V rozehřátém hrnci na sádle opečeme česnek a rajčata na plátky, přilijeme kuřecí vývar a pomalu sváříme, než omáčka zhoustne.
Přidáme nakrájené žaludky, provensálské koření, osolíme a opepříme. Krátce povaříme a můžeme podávat.
Ideální přílohou je arabský chleba či vařený brambor.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka