Vepřový guláš se zelím

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Vepřová plec - 0,4 kg 
  • Sádlo - 0,1 kg
  • Cibule - 0,2 kg 
  • Rajské protlak -  0,05 kg  
  • Brambory - 2 ks
  • Hlávka zelí - 1 ks
  • Mletá paprika
  • Kmín
  • Sůl

Postup:

  • Maso nakrájíme na kostky
  • Na sádle osmažíme dozlatova cibuli s kmínem a přidáme mletou papriku
  • Vložíme pokrájené maso, které za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě
  • Poté přidáme sůl, rajský protlak, zalijeme vařící vodou tak, aby bylo vše zakryté, a dusíme pod pokličkou
  • K poloměkkému masu přidáme na nudličky nakrájené hlávkové zelí a na zahuštění přidáme nastrouhané brambory
  • Vaříme do měkka a podáváme s chlebem
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.