Zeleninové pickles

Recept pro dnešní den. Šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík.

Suroviny:

  • 1 Malá hlávka zelí
  • 2 Velké mrkve
  • Sůl - 1 plž.
  • Kmín- 1 člž.
Příprava:

  • Hlávku zelí a mrkev nakrájíme na jemné nudličky a okořeníme solí a kmínem
  • Vše důkladně promícháme a umačkáme pěstí, dokud zelí nezvláční a nepustí štávu
  • Pak zeleninu vložíme do porcelánové nádoby a zatěžkáme třeba talířem, který zatížíme tak, aby zelí zůstalo po celou dobu odpočinku potopené ve vlastní šťávě
  • Necháme v pokojové teplotě (nikoliv v teple) po dobu tří až čtyř dnů kvasit
  • Po čtyřech dnech přendáme pickles do uzavíratelné nádoby, nebo zavařovací sklenice a uchováváme v lednici bez větších problémů klidně celý měsíc
  • Lze  použít dýni, lilek, cukety, okurky atd.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.