Místo klíče mobil nebo čtečka otisků. Dveře se dají zavírat chytře

23. únor 2017

Inteligentní technologie jsou všude kolem nás a také je už hojně využíváme. Patří mezi ně i chytré zámky. Pomáhají v situacích, kdy řešíme ztracené, zapomenuté či zabouchnuté klíče a musíme volat drahou zámečnickou pohotovost, abychom se vůbec dostali domů.

"Chytré zámky představují nový způsob zamykání a odemykání domu, místo klasického klíče použijete mobil, čtečku otisku prstů nebo dálkový ovladač. Usnadníte si tak život v řadě typických situací. Například už nebudete muset hledat klíče zapadlé na dně nákupní tašky nebo v kabelce. Zámek využijete i ve chvíli, kdy chcete do domu pustit paní na úklid nebo na hlídání. Můžete jim nastavit časově omezený přístup do vašeho domu a jejich vstup snadno zkontrolovat pomocí aplikace ve vašem chytrém telefonu,“ vysvětluje fungování chytrých zámků Jan Pospíchal ze společnosti Mul-T-Lock.

0:00
/
0:00

Trend chytrých zámků v Česku sílí. Nejsou jen komfortní, ale také bezpečné, protože v sobě kombinují výhody klasického mechanického zabezpečení a moderních technologií.

Jan Pospíchal na příkladu popisuje, co také chytrý zámek dokáže: "Automaticky zamkne pokaždé, když zavřete dveře. Už se tedy nemusíte vracet z chaty kvůli nejistotě, zda máte doma opravdu zamčeno. Chytrý zámek za vás bude jednat i v situacích, kdy skutečně zapomenete zamknout a necháte dům omylem volně přístupný zlodějům."

Chytrý zámek spadá do nejvyšší, tedy 4. bezpečnostní kategorie a je uznáván i pojišťovnami.

autor: Ivana Navrátilová
Spustit audio