Dobrou chuť

Čas vysílání: vysíláno do prosince 2013  
 
Losos s pomeranči a chřestem - Foto:  Alakarte

Losos s pomeranči a chřestemFoto:  Alakarte

Pořad o dobrém jídle a pití.

Pořad Dobrou chuť přináší gastronomické rady a recepty. Dozvíte, na co si dát pozor při přípravě nejrůznějších pokrmů. Poslechnete si rozhovory se špičkovými šéfkuchaři. Poradíme Vám například jak skladovat bylinky, zamrazit ryby a nebo jak dobře připravit jehněčí. Přinášíme také receptury koktejlů, sladkostí a nechybí ani rozkrytí významu nejrůznějších gastronomických pojmů. 

Pořadem provází moderátorka a redaktorka publicistiky Denisa Jeřábková, která patří mezi opravdu zapálené milovníky jídla. K jídlu měla blízko už jako malá. Dá se říct, že doslova vyrostla v hospodě. Neustále ochutnává nové věci a za jídlem je ochotná cestovat i přes půl zeměkoule. Neustále si kupuje nové a nové kuchařky a nejrůznější knihy o gastronomii. Proto se rozhodla, že bude kulinářskými informacemi zásobovat i Vás. 

V pořadu Dobrou chuť Denisa spolupracovala s nejrůznějšími lidmi z gastronomie. Nejčastěji se ale můžete setkat s následujícími respondenty: 

Šéfkuchař David Šašek - Foto:  archiv Davida Šaška

Šéfkuchař David ŠašekFoto:  archiv Davida Šaška

DAVID ŠAŠEK, šéfkuchař hotelu Aria – restaurant Coda
Od 12 let se účastnil vaření v profesionální kuchyni pod vedením zkušených kuchařů v rodinném penzionu u Stráže nad Nežárkou. Po dokončení školy se vydal dále zdokonalovat v tomto krásném řemesle do předních pražských i zahraničních pětihvězdičkových hotelů a luxusních restaurací. Učil se od těch nejlepších šéfkuchařů, jako jsou Siegfried Vidovic, Zdeněk Pohlreich, Robert Webster a Laurent Gras. Vařil například v pražském hotelu Savoy, v hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou a v hotelu Palace. Nyní svým kulinářským uměním okouzluje hosty pražského hotelu Aria. 

Tomáš Stehlík, šéfkuchař Buddha-Baru - Foto:  Buddha-Bar

Tomáš Stehlík, šéfkuchař Buddha-BaruFoto:  Buddha-Bar

TOMÁŠ STEHLÍK, šéfkuchař Buddha-Baru v Praze
Za svůj profesní život řadu zkušeností. Vařil například v pražském hotelu Movempick, v hotelu Savoy, v hotelu Marriott ale také v Park hotelu v Hluboké nad Vltavou nebo v pražském hotelu Corinthia Panorama. Před čtyřmi roky však zakotvil v pražském Buddha-Baru, kde se nechává inspirovat asijskými vlivy. Jeho život ale také ovlivnila práce na luxusní zaoceánské lodi. Na své práci miluje především možnost kreativity a neustálého zdokonalování se. 

Barman Tomáš Kučera - Foto:  Bugsy´s bar

Barman Tomáš KučeraFoto:  Bugsy´s bar

TOMÁŠ KUČERA, barman a majitel Jo´s Baru
V gastronomii pracuje od svých 16 let. Má za sebou i zahraniční stáže v Japonsku a Německu, ale nakonec zakotvil v Praze. Nastoupil do Bugsy´s baru, kde působil celých 6 let. Nyní je majitelem Jo´s Baru. Na práci ho nejvíc baví poznávání nových lidí a komunikace s nimi. 

 

 

 

 

 

Kateřina Kvintusová - Barevná kavárna na Londýnské - Foto:  archiv Kateřiny Kloudové

Kateřina Kvintusová - Barevná kavárna na LondýnskéFoto:  archiv Kateřiny Kloudové

KATEŘINA KVINTUSOVÁ, majitelka Barevné kavárny v Londýnské
Už od mala ve mě moje rodina vypěstovala touhu a lásku k poctivé gastronomii. S babičkou jsme pekly klasické české dobroty a s tatínkem jsme zase objevovali nové chutě a trendy. Přestože mé studijní zaměření nemělo s gastronomií nic společného, láska a radost z přípravy a konzumace dobrého jídla a pití byla veliká. Proto jsme se v roce 2010 spolu s kamarádkou rozhodly, že zkusíme naše dlouholeté tajné přání zrealizovat.
Bez předchozích zkušeností jsme se daly do podnikání a vše jsme se učily tzv. za pochodu. Hosté ale vycítili a i vychutnali, že tu nejsme jen proto, abychom vydělaly, ale proto, že naším smyslem je dělat druhým lidem radost a přistupovat k práci poctivě. 

 

VLADIMÍR FLEK, majitel restaurace My Life 

ZDENĚK MUSIL, majitel restaurace U Bílé krávy 

Historie pořadu:
Pořad Dobrou chuť s Denisou Jeřábkovou jsme na frekvenci 92,6 FM vysílali od září 2010. Úplné začátky pořadu se ale datují do roku 2008, kdy pořadem provázel kolega Petr Sirotek. Od prosince 2013 pořad již nevysíláme. 

Praha
  Srážky: déšť, R1-26,4 most
  Srážky: déšť, D11-0,0
  R1, mezi km 21.8 a 20.2, (zpráva zrušena), Od 30.07.2014 13:05:03 Do 30.07.2014 13:15:03

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2014 Český rozhlas