Bubenečská Villa Pellé vzkvétá díky skvělým výstavám a zajímavému programu

23. prosinec 2017

Jedním z důležitých kulturních a společenských center Prahy 6 je určitě Villa Pellé. Zrekonstruovaná budova je místem konání výstav, koncertů, nejrůznějších přednášek, kurzů a dalších akcí. Od roku 2014 ji provozuje spolek Porte, který měl hned od začátku jasný cíl, a to dům oživit. "Byla to taková strnulá budova se smutnou zahradou, kde se občas děly nějaké společenské akce. A my jsme se rozhodli, že náš výstavní program bude dlouhodobý, zaměříme se na české umění. Dokonce tak, že budeme preferovat ilustraci a kresbu jako fenomén," popisuje ředitelka Galerie Villa Pellé Vladana Rýdlová.

Tradicí už je velká jarní výstava. Kromě představení tvorby vybraného autora je součástí i bohatý doprovodný program pro děti, školy i širokou veřejnost. Ostatně děti jsou ve Ville Pellé vítanými hosty. Kromě tematických výstav se tu pravidelně odehrávají různé workshopy, ateliéry a tvůrčí dílny zaměřené na nejmladší návštěvníky.

Co by se stalo, kdyby..., tak se jmenuje výstava výtvarnice a spisovatelky Daisy Mrázkové, která je ve Ville Pellé k vidění až do 28. ledna 2018. „Kurátorem výstavy je výjimečný odborník dr. Jan Rous. A má to tu velkou výhodu, že je i rodinným přítelem Mrázkových. Je to na celé instalaci znát," přibližuje Vladana Rýdlová. Nejznámějším obyvatelem vily byl francouzský generál Maurice César Joseph Pellé, jehož jméno nese dům dodnes. V roce 2018 se tento muž ukáže návštěvníkům nejen jako armádní generál, ale také jako umělec. A to díky výstavě svých výtvarných děl. villapelle.cz

Výstava Daisy Mrázkové ve Ville Pellé
Na výstavě je k vidění nespočet ilustrací a kreseb Daisy Mrázkové
Děti jsou ve Ville Pellé vítanými hosty
Villa Pellé se nachází v Bubenči nedaleko metra Hradčanská
autor:
Spustit audio