Jak bude vypadat nový pražský mobiliář? Podívejte se na výstavu v CAMPu

U Karlova náměstí na dohled Emauzského opatství najdete modernistické budovy, jejichž autorem je architekt Karel Prager. Sídlí tu Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy, který tu koncem září otevřel jeden speciální prostor. CAMP neboli Centrum architektury a městského plánování je informačním centrem, místem diskuzí a přednášek o rozvoji Prahy a zároveň otevřeným prostorem s kavárnou a knihkupectvím. Unikátním a velmi působivým prvkem je dvacetimetrová projekční plocha.

„Je tady multifunkční prostor, je tady kavárna, amfiteátr, můžete sem přijít do kina, můžete si tady přečíst knihu, můžete si sem jít psát diplomku. Cokoliv, na co budete mít chuť. A navíc tady probíhají výstavy," popisuje mluvčí IPR Praha Marek Vácha. Aktuální výstava Nový pražský mobiliář představuje výsledky mezinárodní designerské soutěže. Zadáním bylo navrhnout lavičku, koš a stojan na kolo. K vidění je všech 31 návrhů v podobě modelů.

Jen v širším centru má Praha 72 typů odpadkových košů a 131 typů laviček. Soutěž na nový pražský mobiliář je způsobem, jak situaci řešit a tyto prvky ve městě sjednotit. Odborná porota vybrala tři nejlepší návrhy, ze kterých se zhotovily prototypy. Ty jsme umístili tady do areálu IPRu, kam si na ně mohli lidé sedat, mohli je zkoušet a tipovat si, kdo vyhraje," dodává Marek Vácha. Vítězný návrh je z díly studia Olgoj Chorchoj. Výstava Nový pražský mobiliář trvá do 19. 11. www.facebook.com/camppraha

Vítězný prototyp z dílny studia Olgoj Chorchoj
Výstava všech 31 modelů laviček, košů a stojanů na kola v prostoru CAMPu
Výstava všech 31 modelů laviček, košů a stojanů na kola v prostoru CAMPu
Výstava všech 31 modelů laviček, košů a stojanů na kola v prostoru CAMPu
autor:
Spustit audio