Jak to vypadalo v pravěku? Podívejte se do Triloparku

14. říjen 2017

V Nuslích existuje místo, kde se můžete vydat na cestu do pravěku. V interaktivním muzeu Trilopark se děti i dospělí přenesou do světa zkamenělin a dinosaurů. Od října je tu navíc k vidění jedinečná výstava Nelítostný pravěk s modely vyhynulých zvířat v životní velikosti. Fungování prehistorických organismů vám přiblíží exponáty sestavené do jednotlivých výjevů (dioramat). Do malých prostor muzea se podařilo vtěsnat model šavlozubého tygra, mamuta, obřího nosorožce nebo třeba prvohorní koněpruský útes.

Už jste někdy drželi v ruce pravé dinosauří zuby? Jestli ne, tak v Triloparku máte jedinečnou možnost. „V tomhle případě je to karcharodontosaurus z Maroka. Pilovité hrany sloužily k vykusování pořádného sousta. Tady si musíte uvědomit, že tenhle živočich měl lebku dlouhou třeba až metr osmdesát," popisuje Radek Labuťa. Však on ten zoubek má také skoro deset centimetrů. Trilopark připravuje programy jak pro školy, tak pro rodiny, stačí se sem předem objednat. Děti tu dokonce můžou oslavit i narozeniny, pěkně po dinosauřím.

Radek Labuťa a jeden z modelů expozice Nelítostný pravěk
Šavlozubec
Zkameněliny si děti můžou prohlédnout a osahat
Prvohorní Koněpruský útes
autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.