Ve veřejné nábytkové dílně vrátíte život rozviklané židli i letité komodě

9. září 2017

Rádi byste kutili nebo si opravili kus starého nábytku a nemáte kde? Zajděte do veřejné nábytkové dílny, kde je vám k dispozici veškeré nářadí. Sídlí hned u metra Florenc a otevřely ji tři ženy.

Na začátku všeho byla zkušenost ze Skandinávie. Zuzana Kuberová tam během svého studia objevila centra s nábytkem, který už se lidem nehodil a někdo jiný ho tak mohl levně získat. U nás nic takového nebylo, tak se spolu s kamarádkou Bárou Kocandovou rozhodly začít s projektem Z pokoje do pokoje, a dát tak nábytku druhou šanci. Ještě za zkušebního provozu se k nim přidala Tereza Korbelová a tři nadšenkyně začaly získávat starý nábytek a také ho opravovat.

Poté, co měly peníze na vybavení větší dílny, rozhodly se, že by byla škoda ji plně nevyužívat, a proto ji otevřely i ostatním. Najdete tu vše potřebné k renovaci nábytku, od nářadí přes laky, tmely až po ochranné pracovní pomůcky. Díky veřejné nábytkové dílně Z pokoje do pokoje tak může zachraňovat letité kousky domácnosti kdokoliv. www.zpokojedopokoje.cz/dilna

Nejčastěji tu lidé renovují židle a stolky
Veřejná nábytková dílna je rájem všech kutilů
Z pokoje do pokoje, to jsou tři ženy - zleva Bára Kocandová, Zuzana Kuberová a Tereza Korbelová
autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.