Soutěž o vstupenky na výstavu Mumie světa

21. březen 2018

Soutěž skončila. Výherci: Ivana Strnadová; Hana Frauenterková; Tomáš Fořt.

Výstava představí fascinující mumie a artefakty zapůjčené ze světových muzeí, univerzit, vědeckých organizací a soukromých sbírek z celého světa. Nahlédneme do života lidí z různých epoch a oblastí světa včetně Evropy, Jižní Ameriky a starověkého Egypta. Odhalíme nečekaná tajemství o kulturách a civilizacích dávno minulých.

“Výstava je jedinečná v tom, že nám jasně ukazuje, jak věda vytváří jakýsi stroj času, který nám dovoluje pohlédnout do životů starověkých lidí ze všech koutů světa,” definují výstavu její tvůrci. Výstava Mumie světa vznikla na území USA ve spolupráci s renomovanými vědci, archeology, lékaři a antropology. Na území USA ji navštívilo přes 1,6 milionu návštěvníků a stala se tak nejnavštěvovanější výstavou svého druhu. Společnost JVS GROUP si vydobyla světové renomé pořádáním velkých světových výstav, jako byly Titanic, Body The Exhibition nebo Cosmos Discovery, díky kterému ji výstava Mumie světa byla svěřena k evropské premiéře.

Na výstavě spolupracovali američtí vědci spolu s univerzitami. Podílelo se však na ní i několik světových muzeí a soukromí sběratelé. Díky tomu se podařilo vytvořit zcela ojedinělou sbírku originálních mumií a dalších artefaktů. Výstava Mumie světa svým rozsahem, historickou a vědeckou hodnotou nemá ve světě obdoby. Jedná se největší sbírku mumií na světě. Na výstavě Mumie světa uvidíte pouze originální exponáty. A zdaleka se nejedná jen o egyptské mumie, které jsou i v Čechách všeobecně známé. Mumie se nacházely a nacházejí na všech světadílech. K mumifikaci byly používány přísně tajné rituály a lékařské metody, zrovna tak jako vliv přírodních podmínek. Některé mumie vznikly i zcela náhodně např. uložením mrtvých těl do podzemních krypt nebo utonutím v rašeliništích.

I v Čechách se mumifikovalo a na území České republiky se nacházejí originální mumie ať už darované ze zahraničí nebo přímo v Čechách vytvořené. Právě o těchto mumiích, které jsou často součástí historických sbírek zámků nebo kostelů, se dozvíte v České stopě. Víc na www.mumiesveta.cz.

Soutěžíme o 3 x 2 vstupenky na výstavu Mumie světa (vstupenka je platná od pondělí do neděle, výstava trvá do 30. 6. 2018 na Výstavišti Holešovice, Křižíkovy pavilony D a E).

Soutěžní otázka: Kdy můžete na Regina DAB Praha poslouchat Hit týdne?

a. v pátek od 19 hodin
b. v sobotu od 19 hodin
c. v neděli od 19 hodin

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 vstupenky na výstavu Mumie světa (vstupenka je platná od pondělí do neděle, výstava trvá do 30. 6. 2018 na Výstavišti Holešovice, Křižíkovy pavilony D a E).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.