Blesková soutěž o středomořské lahůdky od rodinné firmy Lozano Červenka

29. duben 2016

Soutěž skončila: Tereza Beštová, Brandýs nad Labem; Ivana Havlíčková, Praha; Ivana Pechová, Hradec Králové.

Lozano Červenka je rodinná firma, která ve slunné Andalusii vlastní olivové háje. Ze Španělska do Čech dováží extra panenský olivový olej prvotřídní kvality, a to ve dvou různých odrůdách, které vyhoví milovníkům jemnějšího i ostřejšího oleje. Olejem však nabídka firmy Lozano Červenka nekončí: ochutnat můžete i několik druhů oliv, křehké mandle z Granady, či redukci vinného moštu a vinný ocet.

Ceny poskytl organizátor ankety Zlatý kuchař - redakce časopisu Gastro & Hotel profi revue. Ta vyhlašuje každoroční anketu o nejlepšího kuchaře – Zlatý kuchař. Jde o jedinečnou akci, na které se podílí nejen osobnosti z řad gastronomických osobností, ale i lidé, kteří mají ke kulinařině blízko. Vyhlášení výsledků třetího ročníku ankety Zlatý kuchař 2015 se blíží! Vítěze vybírá porota složená z osobností, které mají největší přehled o současné situaci v české gastronomii. Vítěze v kategoriích Zlatý kuchař, Zlatý zahraniční kuchař, Mladý talent, Hvězda gastronomie a letos poprvé také Hlas veřejnosti, se dozvíte 13. května 2016. Více na www.gastroahotel.cz

Soutěžíme o 3 dárkové balíčky středomořských lahůdek od rodinné firmy Lozano Červenka (2x extra panenské olivové oleje Picual a Arbequina, 1x vinný ocet Sherry, tři druhy oliv a balení mandlí).

Stačí odpovědět správně na otázku: Jaký moderátor Českého rozhlasu letos zasedne do odborné poroty ankety Zlatý kuchař?

a. Jiří Chum
b. Lucie Výborná
c. Patrik Rozehnal

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou dárkový balíček středomořských lahůdek od rodinné firmy Lozano Červenka (2x extra panenské olivové oleje Picual a Arbequina, 1x vinný ocet Sherry, tři druhy oliv a balení mandlí).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.