Blesková soutěž o vstupenky do Botanické zahrady včetně skleníku Fata Morgana

28. únor 2017

Soutěž skončila. Výherci: Eva Černohlávková; Ivana Havlíčková; Věra Studeničová; Zdeňka Trenčínská; František Vorel.

Botanická zahrada v Troji zve na nejočekávanější výstavu tohoto roku – výstavu orchidejí. Kdo by si nechtěl alespoň na chvilku odskočit ze středoevropské zimy do slunného Ria? Hoďte své starosti za hlavu a od 3. do 19. března si přijďte užít harmonii barev a vůní do skleníku Fata Morgana. Letošní ročník výstavy orchidejí v Botanické zahradě hl. m. Prahy vás díky neotřelým aranžmá studentů České zahradnické akademie v Mělníku přenese na americký kontinent do reje brazilského karnevalu. Odhalíte mnohá tajemství neobvyklých druhů z nitra deštných pralesů i z vrcholků stolových hor. Chybět nebude ani prodej žhavých novinek z široké nabídky oblíbených hybridů, které se v běžné obchodní síti koupit nedají. Rady a tipy nejen pro začínající pěstitele poskytnou naši kurátoři.

„Jako každé jaro začíná sezóna v botanické zahradě v Troji výstavou orchidejí. V letošním roce jsou akce a další dění v zahradě nasměrovány na stejnou světovou stranu, kam hleděli před staletími španělští mořeplavci, tedy do Ameriky. Návštěvníkům představíme orchideje rostoucí od Aljašky po Patagonii,“ zve na oblíbenou výstavu Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. města Prahy. Výstava v trojské botanické zahradě je nejnavštěvovanější výstavou orchidejí v České republice. Návštěvníci se letos mimo jiné dozvědí, jak se získává oblíbené koření vanilka. Více informací najdete na www.botanicka.cz

Soutěžíme o 5 x 2 vstupenky do areálu Botanické zahrady včetně skleníku Fata Morgana (platnost do 1. 2. 2018).

Soutěžní otázka: Po kolikáté se koná výstava orchidejí v Botanické zahradě v Praze?

a. po 10.
b. po 11.
c. po 12.

Prvních pět soutěžících, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 vstupenky do areálu Botanické zahrady včetně skleníku Fata Morgana (platnost do 1. 2. 2018).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.