Mikulášská nadílka Igráčků a společenských her

5. prosinec 2017

Soutěž skončila. Výherci: Viktorie Kmínková; Miluše Sirůčková; Marie Herdová; Renata Prchalová; Jan Němčanský; Karel Havlíček; Pavel Dubina; Lucie Pokorná; Marek Peša.

Společnost EFKO, český výrobce her a hraček, působí na českém trhu od roku 1993. Po celou dobu se zaměřuje kromě výroby také na charitativní akce. Podporuje sponzorskými dary řadu mateřských školek, základních a zvláštních škol, dětských domovů a kojeneckých ústavů. Společnost EFKO se zařadila do projektu KLOKÁNEK na podporu týraných a opuštěných dětí. Těm již od roku 2006 pravidelně přiváží vánoční dárky a pomáhá tak jejich malým svěřencům prožít radostnější Vánoce.

Putovní výstavu Fenomén IGRÁČEK o současnosti, vývoji i historii výroby této hračky si mohou návštěvníci prohlédnout nyní na Moravě a to v Domu umění ve Znojmě až do 30. prosince tohoto roku. „Výstava je pohledem do dvou různých světů – jednoho nostalgicky hravého a druhého očima českého ilustrátora Vojtěcha Kubašty. Představuje základní výběr z tvorby tohoto světově uznávaného českého ilustrátora, od knižních ilustrací, reklamních materiálů a pohlednic až k velkému množství prostorových knih a betlémů,“ uvádí Jaroslav Frecer, kurátor výstavy z Jihomoravského muzea ve Znojmě.

„V Igráčkově interaktivní expozici na děti čekají legendární postavičky různých rolí a povolání, a také množství atraktivních doplňků, které umocňují hru a rozvíjejí fantazii,“ uvádí Eliška Šťastná, muzejní pedagožka. „Součástí doprovodného programu jsou pro dětské návštěvníky připraveny dílničky, kde si vyzkouší, jak se dá vytvořit z papíru prostorový objekt anebo si mohou pohrát s IGRÁČKY v hracím koutku a rodiče či prarodiče zavzpomínat na mládí a stát se průvodci svých potomků dobou, kdy sami byli ještě dětmi,“ dodává Eliška Šťastná.

„Doba předvánoční nabízí řadu nejrůznějších adventních trhů. Hrady a zámky se již tradičně zdobí do slavnostního hávu. Naše firma zase připravuje v tomto období novinky pro malé i velké. Uvádíme na trh nové postavy IGRÁČKA, jako je kominík nebo závodník,“ říká Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „A mimo jiné obměňujeme také Výstavu Fenomén IGRÁČEK, kterou mohou po několika letech v novém vidět opět znojemské děti. Obohacena je o řadu novinek posledních let a i o dva známé znojemské rodáky,“ dodává Miroslav Kotík.


„Výstavu Fenomén IGRÁČEK vidělo již na tisíce dětí v téměř padesáti městech po celé České republice. Zájem o ni neutichá. Vypovídá to nejenom a atraktivitě IGRÁČKA ale i o pojetí celé výstavy jako takové. Jsem za to všem těm, kdo se na výstavě podílejí, moc vděčný. Za dobu trvání výstavy se z nás stal, spolu s Technickým muzeem v Brně, jeden tým,“ říká Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „Dávám velkou váhu tomu, že ti nejpovolanější, ředitelé a pracovníci muzeí, zámků, hradů a tvrzí vidí v IGRÁČKOVI hodnotu. A jsem rád, že IGRÁČEK zase pomáhá zvyšovat návštěvnost těchto míst, protože si to právem zaslouží,“ dodává Miroslav Kotík. Více na www.efko.cz.

Od úterý 5. prosince do čtvrtka 7. prosince máte možnost vyhrát devět zajímavých cen: 3 ks Igráček – Kominík, 3 ks Igráček – Závodník s motokárou a 3 ks společenských her PEXETRIO (Státy světa) od společnosti Efko.

Soutěžní otázka: Jaká byla první profese Igráčka vyrobeného v roce 1976 v Československu?

a. policista
b. zedník
c. kominík

V pátek 8. prosince vylosujeme ze všech došlých správných odpovědí devět, které odměníme dárky od společnosti Efko.

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.