Soutěž o akreditace na festival MFF 3Kino

26. říjen 2016

Soutěž skončila. Výherci: Petra Schindlerová; Barbora Petrtýlová; Ivana Havlíčková.

Mezinárodní filmový festival 3Kino – Praha (MFF 3Kino – Praha) byl založen v roce 2014 s cílem oživit spolupráci zemí Visegrádské skupiny v oblasti kinematografie. Základní ideou tohoto festivalu je ukázat divákům to nejlepší ze současné kinematografie zemí V4 a vytvořit prostor pro diskusi a setkávání tvůrců, producentů, distributorů a samozřejmě diváků. Letošní III. ročník MFF 3Kino – Praha navazuje na úspěšné dva předchozí ročníky, které v průměru navštívilo 1 200 diváků. Uskuteční se ve dnech 2. až 6. listopadu a bude se poprvé konat nejen ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos zaměřuje na to nejlepší ze současné tvorby všech zmíněných zemí. Během pěti dní uvedou více než 40 filmů. Pozvání přijalo mnoho zahraničních i českých hostů a připraveno je 5 workshopů. Další novinkou jsou dopolední představení pro školy, která doplní diskuse se studenty.

Z plánovaných polských filmů jmenujme film Valpuržina noc (Noc Walpurgi, režie Marcin Bortkiewicz, 2015), který již stihl nasbírat mnoho mezinárodních cen. Další událostí letošního III. ročníku bude film Spravedlivý (Sprawiedliwy, režie Michał Szczerbic, 2016). Festival zakončí druhým dílem divácky velice úspěšné komedie Listy do M. 2 (Listy do M. 2, 2015) režiséra Macieje Dejczera. V české premiéře uvedou film Ederly (Ederly, režie Piotr Dumala, 2015) nebo žhavou novinku, a to film Pitbull. Více informací naleznete na www.3kino.cz

Soutěžíme o 3 x 2 akreditace na festival + pozvánku na zahajovací raut.

Soutěžní otázka: Jaký stát nepatří do Visegrádské skupiny?

a. Polsko
b. Česká republika
c. Rakousko

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 akreditace na festival + pozvánku na zahajovací raut.

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.