Soutěž o lístky na filmové představení v rámci festivalu Dny Severu!

11. listopad 2015

Soutěž ukončena.

Skandinávský dům pořádá ve spolupráci s partnery 6. ročník úspěšného festivalu Dny Severu, který se koná od 18. do 27. listopadu 2015. Letošním tématem jsou Hlasy menšin. „Chceme přiblížit nejrůznější podoby menšin a minoritních hlasů v severských zemích a s návštěvníky i hosty Dnů Severu se společně zamyslet, jak bychom se mohli severským přístupem inspirovat u nás,“ říká předseda Skandinávského domu Michal Švec.

Hosty festivalu Dny Severu budou norský spisovatel Tore Renberg, autor knih Muž, který miloval Yngveho, a Tak zítra a finsko-švédská spisovatelka a novinářka Johanna Holmströmová, která napsala román Asfaltoví andělé. S oběma autory se bude konat tradiční oblíbená beseda a také autogramiáda. Dny Severu dále nabídnou dvě navýsost aktuální debaty se zajímavými hosty, a to debatu o životě Seveřanů v Česku a Čechů na Severu a diskuzi o severském feminismu v kultuře.

Hlasy menšin zazní i na filmovém plátně v kině Evald: na programu je dokument Statečná srdce o norské politicky angažované mládeži a pozadí Breivikova masakru v roce 2011, podle skutečných událostí natočené dánské drama Experiment o násilné převýchově grónských dětí v 50. letech v Dánsku, finskou tragikomedii Trochu úcty, které ztvárňuje integraci mentálně postižených do běžného života, a islandský snímek Africa United.

Teď máte možnost vyhrát lístky na filmové představení Africa United.

Stačí správně odpovědět na otázku:

O jakém sportu pojednává islandský snímek Africa United?

a) běh
b) cyklistika
c) fotbal

Nápovědu najdete na stránkách www.skandinavskydum.cz

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

První 3 soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, obdrží 2 vstupenky na filmové představení Africa United v Kině Evald ve čtvrtek 19. listopadu 2015 od 19 hodin.

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.