Soutěž o vstupenky do Botanické zahrady

21. červen 2017

Soutěž skončila. Výherci: Richard Hlobík; Petra Schindlerová ;Hana Křepelková.

Trojská botanická zahrada představuje kaktusy a sukulenty Ameriky. Letošní výstava kaktusů a sukulentů v Botanické zahradě hl. m. Prahy představuje botanicky nejzajímavější oblasti Ameriky. Vydejte se po stopách lovců kaktusů, objevíte rostliny ztracených údolí Mexika, seznámíte se s tajemstvím pouště Atakama a navštívíte velikány Sonorské pouště. Výstavu si můžete prohlédnout ve výstavním fóliovníku v severní části botanické zahrady, a to do 16. července denně od 9 do 19 hodin. O víkendech je od 14 do 18 hodin k dispozici průvodcovská služba. Chybět nebude ani doprovodný prodej s širokou nabídkou rostlin. Přítomní odborníci vám poradí s výběrem i jejich pěstováním.

„Celý letošní rok jsme v naší botanické zahradě věnovali rostlinám z amerického kontinentu. Výjimkou samozřejmě není ani výstava kaktusů a sukulentů. Ve výstavním fóliovníku se představí nejvýznamnější oblasti Ameriky, mezi kterými nebudou chybět nejsušší oblasti Mexika, Chile, Bolívie či Kuby. Výstavní expozice jsme vytvořili po vzoru přírody a návštěvníkům tak přiblížíme, jaké rostliny dokáží přežít v těchto extrémních podmínkách,“ zve na oblíbenou výstavu Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy. Více informací najdete na www.botanicka.cz

Soutěžíme o 3 x 2 vstupenky do areálu Botanické zahrady včetně skleníku Fata Morgana (platnost do 27. 4. 2018).

Soutěžní otázka: Kde nemůžete narazit na sukulentní rostliny?

a. V Evropě
b. V Antarktidě
c. V Asii

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 ks vstupenek do areálu Botanické zahrady včetně skleníku Fata Morgana (platnost do 27. 4. 2018).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.