Soutěž o vstupenky do Botanické zahrady Praha

21. říjen 2016

Soutěž skončila. Výherci: Blanka Kiršnerová; Hana Smetanová; Hana Vovsíková.

Podzimu v Botanické zahradě kralují dýně. Těšit se na ně mohou pěstitelé, gurmáni i tvořivé duše včetně dětí. Ať už tyhle žluté, zelené a oranžové plody nejraději opečováváte na záhonu, milujete na talíři, nebo v nich vidíte příležitost k výtvarnému tvoření, nezapomeňte si do diářů zapsat akce v Botanické zahradě hl. města Prahy. Velká část podzimu tam bude patřit právě dýním. Návštěvníky čeká výstava dýní, víkend s dýňovými hrátkami a také bohatý halloweenský program zejména pro děti a rodiče.

Zatímco ještě před pár lety nebyly dýně právě oblíbenou plodinou a lidé si pod tímto slovem představili pouze velký, oranžový, neskladný a také nepříliš chutný plod, dnes si mohou milovníci dobrého jídla, fanoušci originálních dekorací i zapálení zahrádkáři užívat desítky odrůd různých tvarů, barev a velikostí.

Rodiče s dětmi by si měli výlet do Troji naplánovat nejlépe o víkendu 22. – 23. října odpoledne, kdy se uskuteční Dýňové hrátky. Ve venkovní expozici mohou děti popustit uzdu fantazii, rodiče se vrátit do dětských let a společně se vrhnout na nespoutané a zábavné tvoření. Kromě dýní za drobný poplatek budou k dispozici další podzimní přírodniny pro tvorbu strašidel, zvířátek i jiných dekorací podle vlastní představivosti. Svoje výtvory si mohou malí i velcí výtvarníci odnést domů a vyzdobit jimi třeba zahradu nebo balkón. Víc informací najdete na www.botanicka.cz.

Soutěžíme o 3 x 2 vstupenky do areálu Botanické zahrady včetně skleníku Fata Morgana (platnost do července 2017).

Soutěžní otázka: Do jaké čeledi řadíme dýně?

a. čeleď tykvovitých
b. čeleď habrovitých
c. čeleď lilkovitých

První tři soutěžící, kteří zašlou správnou odpověď, dostanou 2 vstupenky do areálu Botanické zahrady Praha včetně skleníku Fata Morgana (platnost do července 2017).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.