Soutěž o vstupenky na divadelní hru Cyrano do Divadla Radka Brzobohatého

29. leden 2018

Soutěž skončila. Výherci: Ludmila Vilímová; Petra Schindlerová; Martin Schwarz; Hana Houšková; Tereza Cízová.

Cyrano - autorský muzikál Ondřeje Brzobohatého a L’ubomíra Feldeka. Historický příběh plný hrdosti a lásky, který nikdy nezestárne! Cyrano – muž bez bázně a hany, je legendární postavou, symbolem cti, odvahy a mužnosti, gaskoněc s proslule dlouhým nosem, který se na smrt zamiluje do své sestřenice Roxany. Své city se jí ale neopovažuje přiznat, a tak smutně přihlíží, jak se Roxana zhlédne v krásném, ale hloupém Kristianovi… Touha a nenaplněná láska na pozadí válečných bojů… Silný příběh umocněný romantickými písněmi a famózní hudbou Ondřeje Brzobohatého aneb slovy autora: „Rostandov Cyrano pod Roxaniným balkónom deklamuje – môj spieva. Spev pod balkónom je taký starý ako poézia, hudba a láska“.

Autor: L'ubomír Feldek; režie: Hana Gregorová; hudba: Ondřej Brzobohatý; choreografie: Tomáš Slavíček; text písní: L'ubomír Feldek; hrají: Ernesto Čekan, David Gránský / Přemysl Pálek, Eva Burešová / Kateřina Peřinová, Tomáš Slavíček, Dagmar Čárová, Tereza Nekudová, Petr Vágner / Miroslav Hrabě, Martin Sochor, Vojtěch Hájek, Michal Roneš, Vojtěch Efler, Pavlína Mourková.

Soutěžíme o 5 x 2 vstupenky na divadelní hru Cyrano (čtvrtek 1. února od 19:00 v Divadle Radka Brzobohatého).

Soutěžní otázka: V jaké ulici najdete Divadlo Radka Brzobohatého?

a. v Opletalově ulici v Praze 1
b. v Dlouhé ulici v Praze 1
c. na Národní třídě v Praze 1

Prvních pět soutěžících, kteří zašlou správnou odpověď, dostane 2 vstupenky na divadelní hru Cyrano (čtvrtek 1. února od 19 hodin v Divadle Radka Brzobohatého).

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.