Soutěž o vstupenky na Laskavé bohyně

29. únor 2016

Soutěž skončila. Výherci: František Cíza, Kostelec nad Černými lesy; Stanislava Černá, Hořovice; Martina Karafiátová, Dolní Kralovice; Oksana Ottomanská, Praha; Martin Schwarz, Praha.

Román Jonathana Littella Laskavé bohyně je právem považován za jedno ze stěžejních děl současné světové literatury. Fiktivní paměti Maximiliena Aueho zachycují s nebývalou otevřeností, přesností a historickou věrností osudy jednoho mladého, dobře zajištěného, vzdělaného a víceméně „slušného esesáka“, který se stal masovým vrahem. Silný a dramatický příběh plný nadšení, oddanosti, ukrývané sexuální touhy, přátelství, ale i chladné a syrové racionality, citové vyprahlosti či nejrůznějších vnitřních běsů odhaluje s děsivou názorností obrovské nebezpečí číhající za určitých okolností na kteréhokoliv člověka. Oněmi laskavými bohyněmi z názvu jsou totiž míněny lítice, které v řecké mytologii pronásledují provinilce…

V hlavní roli diváci uvidí Jana Teplého. V dalších rolí se pak představí např. Ondřej Volejník, Zuzana Slavíková, Ondřej Veselý, Martin Hruška, Ivan Jiřík, Zdeněk Kupka, Stanislav Šárský a další.

Od pondělí 29. února do čtvrtka 3. března máte možnost vyhrát 5 x 2 vstupenky na divadelní představení Laskavé bohyně do Divadla pod Palmovkou v sobotu 19. března 2016 od 19 hodin.

Stačí odpovědět správně na otázku: Koho ztvárňuje Ondřej Volejník ve hře Laskavé bohyně?

a. Maximilián Aue
b. Thomas Hauser
c. Doktor Hohenegg

V pátek 4. března 2016 vylosujeme ze všech došlých správných odpovědí pět, které odměníme 2 ks vstupenek na divadelní představení Laskavé bohyně do Divadla pod Palmovkou v sobotu 19. března 2016 od 19 hodin.

Odpověď na soutěžní otázku včetně svého jména a kontaktu zašlete na e-mail:
marketing.regina@rozhlas.cz

Soutěž trvá do vyčerpání výher.

Soutěž se řídí Pravidly pro účast v soutěžích ČRo Regina.

Každý účastník má nárok pouze na jednu výhru. Finanční plnění výher není možné.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.