Divadlo, rock a poezie

20. únor 2014

Tak trochu jiné divadlo nabízí festival Malá Inventura. Tato přehlídka nového divadla spojuje dohromady hned několik uměleckých žánrů. Až do 26. února se tak po večerech můžete seznámit s experimentální činohrou nebo nonverbálním vystoupením. Své prostory festivalu zapůjčilo několik pražských divadel. Novinkou letošního ročníku je místo pro setkávání, odpočinek a relaxaci. V centrum celého projektu se promění Veletržní palác.

"Na více než 300 metrech čtverečních představíme program nejenom pro děti, ale i pro jejich rodiče a každý večer hudební produkci přes DJ Mardošu nebo DJ Ventolina. Máme z toho velkou radost a nenechte si opravdu ujít i výjimečný zahraniční program. Myslím si, že letošní 12. ročník opravdu stojí za to, aby ho každý divák navštívil," říká ředitelka festivalu Adriana Světlíková.

V Lucerna Music Baru se odehraje velká párty. V 19:00 tam začíná festival Rock for Churchill. Oblíbená letní akce slaví tak velké úspěchy, že její organizátoři uspořádali zimní verzi.

"Populární festival přiveze na svou zimní klubovou verzi hned dvě rozjeté taneční party. Britské The Qemists a mezinárodní kapelu N.O.H.A.. The Qemists se vrací na Rock for Churchill po půl roce, protože v létě na konci srpna ve Vroutku, kde se koná tradiční letní verze Rock for Churchill, vystoupili jako hlavní headlineři a pořadatele nadchli natolik, že se rozhodli je zavolat i na zimní verzi," vysvětluje PR manažer Lucerna Music Baru Jaromír Telenský.

N.O.H.A.

V klubu Rock Café vystoupí skuteční mistři v literárním přednesu. Od 20:30 představí publiku stále oblíbenější žánr slam poetry, při kterém diváci mají možnost autorovu tvorbu přímo na místě hodnotit a zároveň ji tak i měnit.

"Je to takzvaná Slam poetry exhibice, která má v Rock Café už docela tradici. Děláme to už asi čtyři roky, kdy na tyto exhibice jsou zváni nejlepší interpreti české slam poetry. Na této exhibici najdeme například tři bývalé mistry České republiky. Metoděje Constantina, Bohdana Bláhovce a Jakuba Folla, který je i dvojnásobným mistrem republiky. Utkají se s dalšími pěti slamery," popisuje pořadatel akce Tomáš Kůs.

autor: Karolína Kumpfová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.