Být mužem se vyplatí, říkají výplatní pásky

24. duben 2014

Proč stále platí, že rovné příležitosti na trhu práce mezi muži a ženami prostě nejsou? A platová rovnocennost na stejných profesních pozicích pro muže a pro ženu? Opět velká nespravedlnost. Dokonce i v České republice berou na stejném místě ženy plat o 20% nižší než muži. Na toto téma ve studiu Třináctky Plus hovořila jedna z odborných garantek akce Equal Pay Day Jana Klampflová.

"Žen, kterým se podařilo vystoupit z tzv. bludného kruhu, do kterého vedle platové nerovnosti patří i genderové stereotypy, je stále málo. Mnoho z nich ztrácí při péči o malé děti vlastní sebevědomí k profesní realizaci a přistupují na všeobecně vžitý názor, že mají zůstat doma a pečovat o rodinu a muž bude svojí úspěšnou prací rodinu finančně zajišťovat. Když tohle doma překonají a i žena pracuje, tak má zase od okolí nálepku kariéristky, co se nestará o děti. Když se pak postará o děti vyšle je do světa, když už jsou samostatné, tak je jí už třeba 50 a trh s pracovními nabídkami se jí opět uzavírá a tak stále dokola," vysvětlila Jana Klampflová pravidla začarovaného kruhu.

Equal Pay Day - den rovnosti platů, který proběhne v Praze v pátek 25. dubna v Clarion Congress Hotel Prague, je už v pořadí 5. konferencí úspěšných žen - těch, které nedaly na stereotypy, prosadily samy sebe, aniž by to bylo na úkor druhých. Říká se jim také mentorky, a to proto, že svoji životní zkušenost, odvahu a naplněnou touhu realizovat své sny rády předají těm, které k tomu zatím ještě nenašly tu správnou cestu. Pomáhají radou i osobním příkladem, jak vystoupit z už zmiňovaného bludného kruhu nerovných příležitostí na trhu práce i platových podmínek mezi muži a ženami.

Více uslyšíte v pořadu Třináctka Plus z 23. dubna 2014.

autor: Ivana Navrátilová
Spustit audio