Češi jsou líní bojovat s nadváhou, říká obezitolog

1. duben 2014

Slova jako nadváha, obezita, dieta nebo jak shodit patří k nejhledanějším výrazům v internetových vyhledávačích. Orientovat se v různých nabídkách je obtížné. Hosté pořadu Třináctka Plus obezitolog René Vlasák a organizátor sportovních akcí Richard Gajdoš nás proto pozvali na veletrh Bojujeme s tuky. Uskuteční se v dnech 4.-5. dubna na letňanském výstavišti.

Největším problémem není podle doktora Vlasáka zhubnout, ale váhu si udržet a předejít tzv. jojo efektu. I o tom se budou moci návštěvníci na veletrhu podrobně informovat. Odborníci jim zdarma provedou měření a diagnostikování obsahu tuku, svaloviny a vody v těle. K dispozici mají nejšpičkovější výrobky svého druhu.

Podle doktora Vlasáka je problémem Čechů s nadváhou především lenost. "Problém v redukci váhy není v tom, že nevíme, co máme dělat, ale že se nám to nechce dělat," uvedl v rozhovoru. I na toto téma se na veletrhu Bojujeme s tuky chystá několik odborných přednášek.

Podrobnosti uslyšíte v rozhovoru Štěpánky Duchkové. Poslechněte si.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.