Regionální stanice Českého rozhlasu

22. únor 2024

Regionální program akcentuje regionální informace, spotřebitelská témata (poradny orientované na běžné každodenní problémy a nabídku pomoci při jejich řešení), zábavné žánry a písničky na přání.

Rychlá fakta

Týdenní poslechovost: 743 tisíc posluchačů

Denní poslechovost 410 tisíc posluchačů

Podíl na trhu: 7,1 %

Zdroj dat: Radioprojekt 3Q - 4Q 2023

Typický posluchač

Regionální program klade velký důraz na přímý kontakt s posluchači. Hudební program tvoří převážně česká hudba v žánrech pop, pop-country, country a folk, navíc citlivě obohacená o určitá krajová specifika.

Posluchači jsou převážně ve věku nad 50 let, s téměř vyváženým podílem žen a mužů, častěji se středoškolským vzděláním. Žijí spíše v menších městech a obcích do 5 tisíc obyvatel.

Zajímají se o široké spektrum témat od zpráv přes bydlení a zahradu až po historii nebo zdraví.

POCHOUTKOVÝ ROK: Bažant na víně, Bítovčice, Vysočina

Rádio je podstatnou součástí života, posluchači regionálních stanic s ním tráví čas pravidelně a ve větší míře než je v populaci běžné.

Zajímají se o široké spektrum témat od zpráv přes bydlení a zahradu až po historii nebo zdraví. Jsou finančně zodpovědní a vlastní spíše konzervativní finanční produkty např. spořící účty.

Posluchači regionálních stanic  Českého rozhlasu jsou podle typologie lidé svědomití a zodpovědní, se smyslem pro povinnost, manuální práce je těší, často jsou nároční na sebe i druhé, postarat se o rodinu si kladou za životní cíl, chovají se rozvážně, zajímá je skutečná užitná hodnota věcí, aktivně si užívají  svůj volný čas

Zdroj dat: 

RadioProjekt, realizace pro SKMO – Median a STEM/MARK, údaje za období 1. 7.–17. 12. 2020; MML – TGI, Median, 11. 7.–17. 12. 2020

Tip z vysílání

Pořad Pochoutky jsou průvodce světem české i mezinárodní gastronomie. Autor pořadu Patrik Rozehnal pravidelně servíruje posluchačům to nejzajímavější ze světa dobrého jídla a pití, k tomu přidá spoustu užitečných informací, rad a tipů od profesionálních kuchařů.

Připojste své sponzorské vzkazy k pořadům.

Spustit audio