Pozvánka: Křest nového alba Antonína Gondolána

30. leden 2018

Ve středu 31. ledna se koná slavnostní křest nového dvojalba vynikajícího muzikanta, Antonína Gondolána. Setkání proběhne v Praze v Café Neustadt a zájemci se mohou těšit nejen na oblíbeného interpreta, ale i jeho hosty.

Nové dvojalbum Antonína Gondolána s názvem Among US je nejen jubilejním, ale zejména unikátním projektem. Společným talentem se na něm podílela řada romských i neromských zpěváků z Čech a Slovenska. Známé hlasy se na albu střídají napříč žánry od populární k jazzové hudbě, nechybí ani prvky R'n'B či soulu.

Tomáš Botló, Jan Bendig, Vojtěch Dyk, Monika Bagárová, David Kraus, Felix Slováček, Ondřej Gizman a mnoho dalších zpívá staré známé písně Antonína Gondolána v novém aranžmá. Z všech 16 skladeb sálá pohoda a radost z mistrně odvedené práce.


Antonín Gondolán je jednou z nejznámějších romských osobností. Od pouhých patnácti let účinkoval s Orchestrem Gustava Broma, vystupoval v Semaforu, osobní i profesní přátelství jej pojí s Karlem Gottem, Felixem Slováčkem či bratry Štaidlovými. Dvojalbum Among Us vyšlo u příležitosti jeho 75. narozenin.

autor: Barbora Němcová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.