V královédvorské Zoologické zahradě vzniká africká vesnička

13. červen 2015

Její předobraz - osadu Gwanda - najdete v jihozápadní části Zimbabwe. Atrakcí africké vesničky ve Dvoře Králové nad Labem bude dikobrazí rodinka a velký větrník na čerpání vody.

Ten nepřehlédnete ani od stolečků nedaleké kavárny Karen, která nově vznikla na terase Neumannovy vily poblíž dřívější Dětské ZOO.

Ředitel Přemysl Rabas je rád, že tato část královédvorské zoologické zahrady prochází velkými proměnami.

O chystaných novinkách v ZOO Dvůr Králové nad Labem si s ředitelem Přemyslem Rabasem povídala reportérka Dana Voňková.

Čtěte také

Tak si už připravte ke čtení "Vzpomínky na Afriku"!

Současně vás dnes zveme také do ZOO Dvůr Králové nad Labem na křtiny pěti mláďat gepardů a vernisáž výstavy obrazů Joy Adamson. Křtiny propuknou ve 13 a vernisáž ve 14 hodin.

Křtiny gepardích paterčat a vernisáž výstavy v ZOO Dvůr Králové

Přeborníky v rychlém přebíhání z jednoho konce výběu na druhý jsou gepardí paterčata. Dva kluci a tři slečny si v ničem nezadají s hokejovými horlivci. Často jsou i vidět zaklesnutí na dvou nohách. Gepardí paterčata dovádí v novém výběhu a nejvíc je baví běh a zápas.

Jste vítáni!

A také Lví safari už se pomalu chystá. Lví samci Flint, Bala a Ace už chodí do vlastního areálu Lvího safari a chovatelé je zvykají na provoz aut. Lví sourozenci v podobném safari už žili a tak jenom se zájmem a v klidu zkoumají obrovský výběh.

Dvojitá brána na vjezdu, dva strážci, návštěvníci v autech nebo na chráněné lávce nad výběhem - to bude nové Lví safari v ZOO Dvůr Králové nad Labem.

Nejdůležitější je samozřejmě bezpečnost jak ošetřovatelů, tak i návštěvníků. Návštěvníci musí dodržovat důležité pokyny - mimo jiné nesmí v autech otvírat okénka.

Pokud zoologové nezaznamenají při zkušebním provozu žádné nedostatky, otevřou Lví safari pro veřejnost začátkem července.

Máte se tedy na co těšit!


Zvětšit mapu
autor: DV
Spustit audio