V ZOO Dvůr Králové se dočkají samice jižního bílého nosorožce snad příští týden

4. duben 2013

Pracovníci výměny zvířat, ve spolupráci se zoology, veterinárními lékaři a ošetřovateli naložili zvířata určená do Serengeti Parku Hodenhagen. Poté opustil transport brány ZOO Dvůr Králové nad Labem.

Z Hodenhagenu přivezou pak samici jižního bílého nosorožce.

Ze ZOO Dvůr Králové odjel transport zvířat do ZOO Hodenhagen, odkud dorazí samice jižního bílého nosorožce

Celý transport doprovází reportéři Prima Family (novým mediálním partnerem ZOO Dvůr Králové se stala stanice Prima ZOOM). Informace o průběhu cesty jsou zveřejňovány také na Facebookovém profilu ZOO.

Vlastní nakládání zvířat začalo již v osm hodin ráno. Jako první byla naložena na otevřené nákladní auto prázdná transportní bedna pro nosorožce.

Potom již přišla na řadu zvířata, bylo jich celkem devět: dva samci gazely Thomsonovy, pár kudu velkých, samec přímorožce arabského, pár guerez angolských a dva mladí samci gepardů.

Kromě gepardů, kteří vešli do transportních beden sami, dostala všechna ostatní zvířata lehkou anestezii a do beden byla uložena ve spánku.

Díky souhře a profesionální práci všech zúčastněných byla všechna probuzená zvířata již před desátou hodinou naložena v bednách do speciálního vyhřívaného kamionu. Krátce po desáté hodině vyrazil transport na cestu.

Návrat transportního týmu z Hodenhagenu s novým nosorožcem do Dvora Králové nad Labem byl očekáván ve čtvrtek 4. dubna 2013 večer.

Bohužel, se však transport nového nosorožce do ZOO ve Dvoře Králové nad Labem zatím neuskutečnil. Samice byla příliš nervózní a nakládka problematická. Nosorožčí samička Jessi transportní bednu poničila a proto bude další pokus o přepravu učiněn příští týden.


Zvětšit mapu
autor: JMys
Spustit audio