Soutěžit o jméno mláděte okapi můžete ještě do konce týdne!

19. říjen 2011

Do soutěže o jméno prvorozené samičky okapi, kterou společně vyhlásily ZOO Dvůr Králové a Český rozhlas Hradec Králové na konci září, posílejte návrhy do neděle 23. října 2011. Soutěž vyhodnotíme ve čtvrtek 27. října 2011 po jedenácté hodině ve vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové.

Autor nejkrásnějšího jména, které si z finálové desítky jmen vybere kmotr malé okapi, bude pozván na křtiny a dostane obrazovou encyklopedii Zvíře, kterou jako hlavní cenu věnuje Knižní klub. Autoři dalších devíti návrhů jmen, která postoupí do užšího výběru, dostanou také knižní ceny od Knižního klubu a všichni samozřejmě dárky od zoologické zahrady i Českého Rozhlasu Hradec Králové. Podrobnosti má redaktorka Dana Voňková.

Mládě okapi v ZOO Dvlr Králové

Návrhy na jméno můžete posílat až do 23. října 2011 na mail: propagace@zoodvurkralove.cz s názvem předmětu „jméno okapi". Jméno musí začínat písmenem E a každý z vás může poslat jen jeden návrh, který může i zdůvodnit. V současné době přišlo již přes čtyřicet hezkých jmen.

autoři: DV , jou
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.