Anglické květákové kuře

Suroviny: 1 květák, 400g kuřecího masa, 1 jarní cibulka, 1 malá plechovka kukuřice, 100 g plísňového sýra (niva, modrá plíseň, pro silnější povahy doporučuji gorgonzolu či syrečky), olivový olej, 3 vajíčka, 1 lžíce mouky, 100 ml mléko, lžička kari, špetka muškátového oříšku, soli a pepře.

Postup: Květák uvaříme do skoro měka, nakrájíme na mozeček a dáme do větší mísy. Na olivovém oleji osmahneme kuře s kari a muškátovým ořechem. Přimícháme ke květáku, přidáme nakrájenou cibulku, kukuřici a nakrájený či nastrouhaný sýr, promícháme a dáme do zapékací mísy. Na zbylém oleji připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme. Květákovou směs zalijeme omáčkou a navrch přidáme rozšlehaná vejce. Dáme zapéct do trouby a pečeme tak dlouho, dokud se neudělá křupavá krusta (asi 30 minut na 200 °C). Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou.

autor: Petr Novotný