Beduínský rendlík
3 větší cibule, česnek, olej, 30 dkg mleté jehněčí maso, velký patison, červené víno, 10 dkg nastrouhaného sýra, máslo. Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a osmahneme v oleji. Přidáme mleté jehněčí maso ( nebo skopové ) , osolíme, okořeníme a za stálého míchání opečeme. Přidáme na kousky nakrájený patison a zalijeme sklenkou červeného vína a podusíme . Když už je to skoro hotové tak uhladíme povrch a posypeme nastrouhaným sýrem, nahoru poskládáme lupénky másla a v troubě prudce zapečeme. Podáváme s chlebem a zapíjíme červeným vínem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.